To se takhle zamyslíte a najednou zjistíte, že se vám nic nechce a dali byste si vafle. Takový ty nadýchaný upečený ve vaflovači s výbornou domácí marmeládkou a kopečkem šlehačky a nazdobený lístkem máty s čokoládovým přelivem. Jenže manželka není na obzoru. Tak šup na internet a hned první recept se mi zdál zajímavý. Koukám, že do těsta dávají sníh z bílků. Asi práce navíc, ale snad to bude za tu námahu stát. Protože jsem na to by ze začátku sám tak fotky z přípravy tu nehledejte.
Co budeme potřebovat:
- 175 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 3 žloutky
- 7 lžic rostlinného oleje
- sníh ze třech bílků
Pěkně smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Následně přidáme mléko a žloutky a zamícháme v husté těsto. Olej přimícháme skoro nakonec a úplně nakonec sníh z bílků.
No a teď přijde ta nejlepší část. Nažhavíte vaflovač a postavíte k němu dceru aby vám ty vafle pěkně upekla. Cca 6 minut. Protože je v těstě kypřící prášek a sníh vafle nabudou. Takže těsta do vaflovače lijeme přiměřeně – aby byla akorát zalitá spodní část formy. Když to přeženete tak těsto vyteče ven a když dáte míň tak budou vafle děravé. Takže se musíte sami rozhodnout, která varianta je pro vás menší zlo. Zpravidla první várka přeteče, druhá je děravá sa pak už sázíte jednu vafli jako druhou.
A teď ta špatná zpráv. Vafle jsou prudce jedlé což vysvětluje proč tu nenajde foto ani hotové vafle, které jsme si u kafíčka už vychutnali všichni pohromadě. Nejlepší byly s švestkovo-jablečnou marmeládou s koriandrem a mátou doplněné trochou zakysané smetany.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.