Při posledním pracovním víkendu jsem holedbali na nepřízeň počasí. Pořád se honily mraky a co chvíla z nich něco ukáplo. Já sice budoval pod střechou, ale chudák Marcelka musela naše polochcíplý sazenice rajčat sázet za deště.
Tentokrát to bylo ale úplně jinak. A to tak moc, že jsme se v neděli po obědě sbalili a vydali se k domovu kde jsme se naložili do bazénu. Při teplotách přes 30°C ve stínu se snad ani nic jiného dělat nedá.
Jenže to už jsme měli ohoblované fošny na terasu. Posbíraný špenát který už nasadil do květu.
Posekanou trávu co už nám roste přes hlavu.
Taky jsme posbíraly první mandelinky. Příště budeme muset přijet na kontrolu dřív jak za tři neděle. Jinak by nám ten americký brouk mohl sežrat všechnu nať.
Největší radost nám dělá ale česnek. Jestli bude mít paličky odpovídající mohutnosti stonku tak budou velký jako tenisák. Zatím vyhnal palice, který Monika olámala a udělala z nich pesto, který jsem nazval česnekovou marmeládou. Výborný na topinky nebo zapečenou bagetku. U přípravy jí tekly slzy tak už snad budeme mít opravdu ostrý český česnek.
Rajčátka zatím vypadají chcíple. Sousedka už má zelený rajčata a my jsme zatím rádi, že předstírají růst. Snad jim současné teplé počasí víc prospěje než uškodí.
A já jsem si práci vyrobil. Když jsem byl malej prodával se časopis VTM a v něm byla sekce pro kutily. Většinou začínala slovy „vezmeme ohoblované prkýnko“. A tatínek vždycky říkával „ale kde to ohoblovaný prkýnko mám vzít?“ Co si pamatuji tak jsme měli hoblovku doma. Ale co jsem vyženil protahovačku s pohonem tak už neřeším otázku kde vzít ohoblovaný prkýnko, ale co s hoblinama. Něco se dá spálit v piliňákách a něco šoupnu na kompost, ale jak se začne tvořit tak je těch hoblin nějak moc.
Jak jsem řekl protahovačka je fajn. Jenže stačila chvilka nepozornosti, neopatrné manipulace a vyrobil jsem si práci navíc.
A protože nám při práci stále chutná, Marcela stihla upéct telecí krk, kuře a mezitím ještě štrůdl. Tomu ale předcházeli jahodové knedlíky z jahod co jsme si nasbírali v brněnské jahodárně. Po té co jsme loni vyzkoušeli, jsme vlastní jahody vytrhali. Proč ztrácet čas s něčím co nám nejde. A v jahodárně si nasbíráme luxusní jahůdky, řekl bych bez práce.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.